Fırında Soğanlı Yumurta

HAZIRLANIŞI

Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavaya veya tencereye yağları ekleyip, biraz ısındıklarında, içine soğanları ekleyin. En ağır ateşe koyun. Gidip gelip karıştırarak, 1.5 saat kadar pişirin. Soğanı kavurmamaya, yakmamaya dikkat edin. Ben tüm baharatları ve sirkeyi 45. dakikada koydum. Soğanların renginin koyu olma sebebi eklediğim baharatlar. Son 10 dakikada, soğanların ortasına yumurtalar için üç çukur oluşturun ve yumurtaları kırın. Yumurtaların beyazı pişip, sarısı sulu kalacak kadar (yaklaşık 10 dakika kadar) pişirin. Not: Soğanın içine baharat eklemeden de pişirirseniz, yine tatlı tatlı bir tadı olur. Ama tarçın ve yenibaharla daha da tatlı bir tadı oluyor.